Arbeidsbåter

Mange typer design for bruksområde innen service- og havbruksnæringen

Tilbake til oversikten
MS TROLLSØY
Heimli o.nr.
0271
Verksted
FMV AS, b.nr. 217
L x B
14,95 x 8,00 m
Design
HFMV W15 Josdal
Navn
MS TROLLSØY
Rederi
Sjøtroll Havbruk AS
Levert
2015

MS TROLLSØY

Arbeidsbåten «Trollsøy» b.nr. 217 ved Fitjar Mek. Verksted AS ble i 2015 levert til rederi Lerøy Vest AS /Sjøtroll Havbruk AS, Bekkjarvik. 

Fartøyet er designet av Heimli Ship Design og FMV AS i tett samarbeid med rederiet.

HFMV W15x8 Josdal er en katamaran arbeids- og lokasjonsbåt med egenskaper som gjør at den kan utføre mange varierte arbeidsoppgåver og oppfyller behovene til effektiv drift for kunden.


MS Trollsøy er fjerde båt  i en serie som ble bestilt av rederi Lerøy Vest AS/Sjøtroll Havbruk AS, av denne design typen. MS Trollsøy har fått økt trekkraft og noe forbedret drivstofføkonomi med installasjon av dyse på propeller og utvidet til to stk sidethrustere .


MASKINERI Hovedmotorene er to Nogva Scania, på 350 hk hver, levert av Nogva Motorfabrikk AS. Gir av type HC 168-C, trebladet vripropellanlegg med propelldyser, og havneaggregat av type Nanni Marine på 15,1 kW, levert av Nogva Motorfabrikk AS. Styremaskin er levert av Sleipner Motor AS. Baug- og sidepropeller er levert av PMH AS.

DEKK På dekk er det montert en Palfinger PK50002(M)E hydraulisk foldekran med 16 meters rekkevidde, levert av Bergen Hydraulic AS. PMH AS har levert en 20 tonns vinsj og to capstaner på tre tonn.

INNREDNING Innredningspaneler, dører og møbler er levert av Lido Marine AS. Styrehusstol er levert av Alu-Design. Brannvarslingsanlegg er levert av O.S. Solhaug AS. Toalettsystem er levert av Brødrene Dahl AS.

ELEKTRONIKK Elektrisk installasjon er foretatt av FMV og Vassnes Power AS. Hovedtavle er levert av Vassnes Power AS. Vico AS har levert elektronisk utstyr, som omfatter blant annet radar, ekkologg og autopilot av type Simrad, GSM lense- og brannvarsling av type Mosaic og VHF-telefon av type Sailor.

 


HOVEDDATA

Lengde o.a. 14,95 m
Bredde 8,00 m
Dybde i riss 2,55 m
Brennolje 3 m3
Ferskvann 2 m3
Besetning 2 pers.

UTSTYRSLISTE

Hovedmotor 2xNogva Scania á 350 HK
Gir HC 168-C
Propell Nogva 3-bladet vripropell
Kraner 1xPK Palfingere PK50002(M)E
Vinsj / Capstans 1x20t. / 2x3t.