Nyheter

Det er mye spennende som skjer både hos oss og våre samarbeidspartnere!

 

Oversikt her for de siste HeimliFMV design som er overlevert rederi og andre nyheter

23.03.2016
Del nyheten

KB Nordland overlevert KB Dykk AS

23. mars ble KB Nordland b.nr. 220 overlevert fra Fitjar Mek. Verksted AS til KB Dykk AS Rørvik. Servicefartøyet er design type HFMV W15.

KB Nordland er det niende fartøyet i KB Dykks flåte med allsidige servicefartøyer til oppdrettsnæringen. Etter et kort stopp ved hjemmebasen i Rørvik for en siste klargjøring, gikk båten rett inn i en fireårig dykker- og servicekontrakt med Marine Harvest Region Nord.

 

TREDJE FARTØY HFMV Design til KB Dykk AS. Verftet leverte de to katamaranene KB Marine og Holmtun til KB Dykk i fjor. KB Nordland er dermed det tredje fartøyet dykker- og serviceselskapet overtar fra Fitjar. – For oss er det avgjørende med en partner som leverer kvalitet og tilhørende driftssikkerhet. Både vi og våre kunder legger stor vekt på maksimal oppetid og kvalitet på levert tjeneste, sier daglig leder Ola Krystad fra KB Dykk.

 

STERK OG ALLSIDIG KB Nordland er så langt den sterkeste i KB Dykk-stallen. Med en trekkraft på 14 tonn, en 60 tonns vinsj og kraner på 65 tonnmeter (6,5 tonns vinsj) og 50 tonnmeter (3,5 tonns vinsj) samt kraftige capstaner, kan fartøyet utføre tunge og krevende operasjoner. Båten kan også laste 100 tonn på dekk. I likhet med sine søsterfartøy, får også KB Nordland fast dykkerutstyr montert om bord, samt en stor ROV med 1000 meter fiberkabel og posisjoneringsutstyr for nøyaktig posisjonering av for eksempel anker og fortøyningsbolter.

 

MASKINERI Hovedmaskineriet er levert av Nogva Motorfabrikk AS. Dette består av to motorer av type Scania DI16 72M, som yter 600 hk ved 1800 o/min, gir av type HC-258, generator på 84 kW av type John Deere Marine, og firebladet vri-propellanlegg av type Nogva N4-260-1125HS. To sidethrustere på 120 hk hver, er levert av PMH AS.

 

DEKK PMH AS har levert dekksutstyr, som blant annet består av en 60 tonns dekksvinsj, capstaner og to Palfinger-kraner på henholdsvis 65 og 50 tonnmeter. Argus AS har stått for ROV-leveransen. Karmøy Winch AS har levert haikjeft og styrepinne.

 

INNREDNING Lido Norway AS har stått for innredningsarbeidet. Det er lagt spesiell vekt på god plassutnyttelse og kvalitet. I innredningen er det benyttet glava isolasjon, slik at alle rom er helisolert, samt veggpaneler og listverk. Dørker er belagt med vinylbelegg. To enmannslugarer og én tomannslugar. Lugarer har uttak for TV, internett og radio.

 

ELEKTRONIKK Navigasjonsutstyr, kartsystem, GPS, autopilot og annet elektronisk utstyr, kommer for det meste fra Furuno og Simrad.

 

Sitat fra Maritimt Magasin 06/2016

Se alle