Nyheter

Det er mye spennende som skjer både hos oss og våre samarbeidspartnere!

 

Oversikt her for de siste HeimliFMV design som er overlevert rederi og andre nyheter

23.05.2016
Del nyheten

KB Rørvik overlevert KB Dykk AS

23. mai ble KB Rørvik overlevert fra Fitjar Mekaniske Verksted til KB Dykk AS, Rørvik. Katamaranen er verftets byggenummer 223, og av design type HFMV W15 fra Heimli Ship Design AS. Med KB Rørvik teller KB Dykks flåte av dykke- og servicebåter nå åtte moderne fartøy. Den multifunksjonelle katamaranen er også det fjerde fartøyet selskapet får levert fra Fitjar Mek. det siste året. Søsterfartøyet KB Nordland ble overlevert 23. mars i år, mens KB Marine og Holmtun ble levert i fjor. Fartøyene er av HFMV W 15-design, en av seks forskjellige designtyper Heimli Ship Design og verftet har utviklet, sammen med kundene.

 

DYKKERUTSTYR KB Rørvik har fast dykkerutstyr montert om bord, samt en stor og moderne ROV med 1000 meter fiberkabel og tilhørende posisjoneringsutstyr for presis utførelse av blant annet anker- og fortøyingsoperasjoner.

 

KRAFTIG VEKST Med KB Rørvik utvider KB Dykk nok en gang staben, denne gangen med fem personer. Selskapet har i dag 40 ansatte i egne rekker. Det er mer enn en dobling siden 2014. I sommer tar selskapet levering av sitt niende og hittil største fartøy, et ettskrogs multifunksjons servicefartøy på 24 meter, fra Moen Marin AS.

 

MASKINERI Hovedmaskineriet er levert av Nogva Motorfabrikk AS. Dette består av to motorer av type Scania DI16 72M, som yter 600 hk ved 1800 o/min, gir av type HC-258, generator på 84 kW av type John Deere Marine, og firebladet vri-propellanlegg av type Nogva N4-260-1125HS. To sidethrustere på 120 hk hver, er levert av PMH AS.

 

DEKK PMH AS har levert dekksutstyr, som blant annet består av en 60 tonns dekksvinsj og capstaner. Bergen Hydraulic AS har levert hydraulisk utstyr samt to Palfinger-kraner.

 

INNREDNING Lido Norway AS har stått for innredningsarbeidet. Det er lagt spesiell vekt på god plassutnyttelse og kvalitet. I innredningen er det benyttet Glava isolasjon, slik at alle rom er helisolert, samt veggpaneler og listverk. Dørker er belagt med vinylbelegg. To enmannslugarer og én tomannslugar. Lugarer har uttak for TV, internett og radio.

 

ELEKTRONIKK Navigasjonsutstyr, kartsystem, GPS, autopilot og annet elektronisk utstyr, kommer for det meste fra Furuno og Simrad.

 

Sitat fra Maritimt Magasin 07/2016

Se alle