Nyheter

Det er mye spennende som skjer både hos oss og våre samarbeidspartnere!

 

Oversikt her for de siste HeimliFMV design som er overlevert rederi og andre nyheter

22.06.2016
Del nyheten

MS Niklas levert Finnsnes Dykk & Anleggservice AS

22. juni ble MS Niklas overlevert fra Fitjar Mek. Verksted AS som bygg nr. 218 til rederiet Finnsnes Dykk & Anleggsservice AS, Finnsnes. Arbeidsbåten er design type HFMV W26 Vik. Fartøyet ble opprinnelig kontrahert av Napier AS, Bømlo, men ble overtatt av FDA under bygging.

Skroget ble bygget i seksjonar ved Eidsvik Skipsbyggeri AS i Uskedalen, for deretter å bli slept til Fitjar for utrustning og ferdigstilling. 

 

Bygget er den største båten som er kontrahert og levert av FMV i arbeidsbåtsegmentet mot oppdretts- og servicenæringa. MS Niklas har stor kapasitet og topp fasiliteter. Den er utstyrt med maskineri og dekksutstyr for å mestre stor variasjon i arbeidsoppgaver, inkludert mulige fremtidige behov eksempelvis innen fiskebehandling. Båten er utstyrt med diesel elektrisk maskinerisystem for å oppnå energi effektivisering og miljøgevinster, samt gi rederiet og dets kunder stor fleksibilitet i bruken. Båten har bl.a. posisjoneringsanlegg, flere kartsystem og utstyrt med multistrålelodd og strømlogg for kartlegging av botnforhold.

  

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS

FDA er lokalisert i Finnsnes, og driv med dykking og alt av undervannsarbeid. Kundekretsen inkluderer blant annet maskinentreprenører, kraftlag, kystverk og kommuner i Nordland, Troms og Finnmark. Firmaet ble startet i 2002 av Keneth Larsen. Han har arbeidet med yrkesdykking sidan 1989, og har dermed lang fartstid i bransjen. FDA har i dag 19 tilsette, men kommer i løpet av august opp i 25 tilsette. De supplerer også med folk fra samarbeidspartnere ved behov. FDA har fire andre båter til disposisjon i tillegg til «NIKLAS», som er det siste og største fartøyet i flåten.

Se alle